Strausz Eszter Mozgásművészeti Iskola
2004 óta - óvodás és kisiskolás gimnasztika, klasszikus balett, modern tánc, kortárs tánc
Strausz Eszter Mozgásművészeti Iskola
2004 óta - óvodás és kisiskolás gimnasztika, klasszikus balett, modern tánc, kortárs tánc
Strausz Eszter Mozgásművészeti Iskola
2004 óta - óvodás és kisiskolás gimnasztika, klasszikus balett, modern tánc, kortárs tánc
RÓLUNK
Lorem ipsum
Strausz Eszter Mozgásművészeti Iskola
2004 óta - óvodás és kisiskolás gimnasztika, klasszikus balett, modern tánc, kortárs tánc

Iskolánk célja

Iskolánk célja, hogy az ide járó gyermekek fizikai és érzelmi biztonságban érezzék magukat, ezáltal megteremtjük a feltételét annak, hogy a maximumot ki tudják hozni magukból, és a lehető legideálisabb körülmények között fejlődhessenek. Tanáraink tudják, hogy a különböző korosztályok kölünböző igényekkel és fejlődési lépcsőkkel haladnak a tanulási folyamatokban. Mind a 4 éves, mind a 14 éves gyermek megtalálja a helyét a csoportokban, ​és a gyerekek a közös színpadi munkákban is nagyon támogatóan vannak egymás iránt.
Idei tanári csapatunk: Vörösné Strausz Eszter, Lovász Réka, Bélteki Zsófia, Dósa Viola
​Iskolánk kurzusain rendszeres vendégtanárok: Bakó Gábor, Lemesánszky Mónika

Tanáraink

Vörösné Strausz Eszter

Iskolánk alapítója és művészeti vezetője, Vörösné Strausz Eszter 2000 óta foglalkozik tánctanítással. 2003-ban sportoktatói szakképesítést szerzett, majd 2003-ban felvették a Magyar Táncművészeti Főiskola klasszikus balett-modern táncpedagógus – egészségtan tanár szakára. Mesternői voltak többek között Boros Erzsébet, Gaál Mariann, Lőrinc Katalin és Szigeti Oktávia. Diplomáját 2009-ben szerezte meg modern táncpedagógus szakon.
"Tanításom során célom az, hogy a gyermekek megtanulják alkalmazni a zene és a tánc számomra elválaszthatatlan kapcsolatát, élményét."

Lovász Réka

Iskolánk egyik oktatója Lovász Réka, gyerekként a Strausz Eszter Mozgásművészeti Iskolában kezdete el táncosi pályájafutását. 2016 óta foglalkozik komolyabban a gyerekekkel, az előadásokkal, a tánccal. 2017-ben felvételt nyert a Nemes Nagy Ágnes Művészeti szakgimnáziumba. Az érettségi után okj-s szinpadi táncos II. bizonyítványt is szerzett 2022-ben. Jelenleg a Magyar Táncművészeti Egyetem hallgatója. “Számomra a tánc nem a mozdulatokat, a betanult gyakorlatokat jelenti, hanem a lélek érzéseinek a kifejezését. Amikor táncolok, olyan emóciók keletkeznek bennem, hogy az egész világ összeáll, mindent a harmónia ural, minden porcikám életre kel és szabad lehet. Kimutathatom a pillanatnyi érzéseimet, amiket szavakba nem tudok önteni. Szeretem, mikor az agyam elveszíti a kontrollt és a mozdulatok helyére megérkezik a tánc. Törekszem arra, hogy minden mozdulatom, minden előadásom úgy nézzen ki, mintha az utolsó lenne. A célom pedig, hogy a tánc által generált impulzusokat ne csak én, hanem az előadást néző közönség is képes legyen befogadni. Én egyszerűen csak táncolni szeretnék, mert ez az életem.” Célja, hogy minden gyerek átélhesse ugyan azt a boldogságot, szabadságot, amit ő is megismert a tánc által.

Bélteki Zsófia

2006-ban kezdett táncolni a Strausz Eszter Mozgásművészeti Iskolában, első koreográfiáját is itt készítette 11 évesen. 2016 óta vesz részt a csoportok tanításában és az előadások elkészítésében. Emellett több alkalommal társrendezője és -koreográfusa volt önálló táncelőadásoknak is. Továbbra is folyamatosan fejleszti tánctudását számos műfajban, legyen az balett, jazz, modern-, kortárs-, vagy akár történelmi táncok.

"Amikor tanítok, a táncon keresztül nagyon sokféle dolgot szeretnék átadni. Ezek közül az egyik a technikai elemek elsajátítása és a fizikum fejlesztése. Emellett nagy hangsúlyt kap az érzelmek kifejezése, történetek kreatív elmesélése, hiszen ez adja a tánc lelkét. Nem utolsósorban pedig szem előtt tartom a csoportközösség erősítését is. Ahogy William H. McNeill történész írja: 》Ritmikusan mozogni, miközben közös hangot hallatunk, a fajunk által valaha talált legbiztosabb, leggyorsabb és leghatékonyabb mód közösségek létrehozására és fenntartására.《 Számomra mindhárom fenti aspektus egyformán fontos, ettől lesz a tánc az, ami: összetett, sokrétű és gyönyörű."

Dósa Viola

2006-ban kezdett táncolni a Strausz Eszter Mozgásművészeti Iskolában. 2017 óta táboroztatóként, majd az előadások segítőjeként vesz részt az Iskola életében. A 2023-as év végi előadás társrendezője és -koreográfusa. Jelenleg színházi és mozgóképes látványtervezést tanul, az itt szerzett látásmódot felhasználva szeretné továbbfejleszteni a tanulókat. "Nekem mindig is az tetszett a táncban, hogy a mazdulatok és a zene segítségével hirtelen egy másik világban érzem magam. Történeteket, érzéseket mesélhetünk el, ha egy zenéhez a megfelelő tánclépéseket társítjuk. Szeretném megmutatni, hogy milyen sokféleképpen lehet megközelíteni ezt a művészeti ágat, hiszen a tánc mindenkinek mást jelent. Remélem mindannyian megtalálják a saját utukat, amivel a legtöbbet hozzhatják ki magukból. Célom, hogy az óráimon egy jó hangulatú, biztonságos környezetben megadjam nekik a szükséges eszközöket fejlődésükhöz."